Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше

...
Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше пуснат под домакински арест. Това реши Апелативният профилиран углавен съд, заяви БГНЕС.
Георгиев, дружно с още един член на Комисията - Тодор Марков, който се намира под домакински арест, е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков.
Срещу хазартния необут са повдигнати общо 11 обвинявания, измежду които за управление на Общински план за развитие, за насила, за изнудване, за опит за рушвет и други.
Състав на съда през днешния ден анулира протоколно определение на Специализирания углавен съд, с което бе оставено без почитание настояването на обвинения Пламен Георгиев за изменение на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека такава, като вместо това промени мярката му от „ задържане под стража “ в мярка за неотклонение „ домакински арест “.
Апелативният профилиран углавен съд одобри, че от момента на задържането на обвинения 8 февруари до сегашния миг не е надградена доказателствената маса по обвиняването за закононарушение по член 321 от Наказателен кодекс, а точно присъединяване в проведена незаконна група, както и не е прецизирано обвиняването по член 282, алинея 2 от Наказателен кодекс на същия обвинен.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Бившият член на Държавната комисия по
хазарта Пламен Георгиев е с мярка за неотклонение задържане под стража от средата на месец февруари.
На последното съвещание апелативните магистрати обявиха, че от писмените доказателства по делото е видно, че има съпричастност към незаконната предприемчивост във връзка с Пламен Георгиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР