Бившият чешки депутат Доминик Фери бе осъден на три години

...
Бившият чешки депутат Доминик Фери бе осъден на три години
Коментари Харесай

Осъдиха бивш чешки депутат 3 години затвор за изнасилване

Бившият чешки народен представител Доминик Фери бе наказан на три години затвор за обезчестяване и опит за обезчестяване, съобщи Франс прес, като цитира чешката телевизия.
Той разгласи, че възнамерява да апелира, тъй като е почтен.
Фери беше най-младият народен представител по време на избирането си през 2017 година, на 21-годишна възраст, като част от групата на десноцентристката партия ТОП 09. 27-годишният в този момент мъж беше приет за отговорен в изнасилването на 17-годишно момиче и на друга жена през 2016 година - година преди избирането му.
Освен това съдът в Прага го призна за опит за обезчестяване на млада жена, която кандидатствала за стаж. Смята се, че това се е случило, когато той към този момент бил народен представител, през 2018 година
Това е първият случай в Чешката република, когато политик от подобен сан е наказан за полово закононарушение, отбелязва Агенция Франс Прес.
Популярен измежду младите гласоподаватели поради прическата си " афро " и свиренето на пиано и акордеон, Фери подаде оставка от Народното събрание през май 2021 година, откакто полицията стартира следствие на обвиняванията против него. Той не се кандидатира още веднъж на парламентарните избори няколко месеца по-късно - през октомври 2021 година, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР