Бившият британски външен министър Борис Джонсън, който е фаворит да

...
Бившият британски външен министър Борис Джонсън, който е фаворит да
Коментари Харесай

Изправят Борис Джонсън пред съда - излъгал обществото за Брекзита

Бившият английски външен министър Борис Джонсън, който е любимец да заеме премиерския пост след отдръпването на Тереза Мей, ще бъде изправен пред съда по обвиняване, че е излъгал обществото за Брекзита, съобщи Ройтерс.

Уестминстърският магистратски съд реши, че Джонсън би трябвало да дава отговор по обвиняване, че е направил три нарушавания, до момента в който е заемал държавна служба.

Обвиненията са свързани с недостоверни изказвания на някогашния външен министър, направени във и след акцията за референдума за Брекзит през 2016 година, на който британците гласоподаваха с 52 на 100 срещу оставане в Европейски Съюз. "В двата горепосочени интервала ответникът е нееднократно е излъгал и подвел английското общество за цената на участието в Европейски Съюз, като категорично е заявявал, потвърждавал или намеквал, че цената на участието в Европейски Съюз е 350 милиона лири (442 милиона долара) на седмица ", се споделя в подадения против Джонсън иск.

В решението на съда се споделя, че обвиняванията не са потвърдени, само че Джонсън ще бъде длъжен да се изправи пред съда за авансово съвещание, след което делото ще бъде предадено на Съда на короната.

Засега няма коментар от представителя на някогашния външен министър, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР