Бившият британски външен министър Борис Джонсън победи в първия кръг

...
Бившият британски външен министър Борис Джонсън победи в първия кръг
Коментари Харесай

Борис Джонсън победи в първия кръг на изборите за лидер на Консервативната партия

Бившият английски външен министър Борис Джонсън победи в първия кръг на изборите за нов водач на Консервативната партия. 
 Борис Джонсън даде обещание Брекзит на 31 октомври, в случай че стане министър председател  Борис Джонсън е любимец за правоприемник на Тереза Мей
Джонсън е получил 114 гласа. На второ място е външният министър Джереми Хънт с 43 глава. Следва го екоминистърът Майкъл Гоув с 37 гласа. 

Кандидатите Мат Ханкок, Саджид Джавид, Доминик Рааб и Рори Стюарт са получили надлежно 20, 27, 23 и 19 гласа, заяви Българска телеграфна агенция.

След първия кръг от конкуренцията отпадат Естер Маквей, Андреа Ледсъм и Марк Харпър, които не съумяха да съберат нужния най-малко от 17 гласа. Те са получили надлежно 9, 11 и 10 гласа.

Вторият кръг на изборите ще бъде на 18 юни. Те ще бъдат последвани от гласувания на 19 и 20 юни. Гласуването продължава, до момента в който останат единствено двама кандидати за поста, сред които ще би трябвало да избират членовете на Консервативната партия с гласоподаване по пощата.

Победителят ще стане явен в края на юли. Той ще стане идващият английски министър председател и ще би трябвало да приключи процеса за Брекзит. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР