Бившият британски външен министър Борис Джонсън изглежда до такава степен

...
Бившият британски външен министър Борис Джонсън изглежда до такава степен
Коментари Харесай

3-те възможности на новия британски премиер

Бившият английски външен министър Борис Джонсън наподобява дотам любимец да заеме поста на премиерката Тереза Мей след отдръпването й, че главният въпрос е кой ще бъде основният му противник, написа френският в. " Еко ". Името, което към този момент се постанова измежду останалите девет претенденти, е това на външния министър Джереми Хънт. Той е най-вероятният " втори финалист ", като деятелите на Консервативната партия ще би трябвало да изберат един от тях.

Джонсън има лидерски позиции измежду последователите на " твърдия Brexit ". Водещата позиция измежду политиците, стремящи се към по-мек вид на Brexit-а обаче, към момента не е ясна. Основните претенденти за нея са външният министър Джереми Хънт, министърът на околната среда Майкъл Гоув и министърът на опазването на здравето Мат Ханкок. Гоув и Хънт са предупреждавали, че по-скоро ще изискат ново отсрочване на датата на Brexit-а, вместо да рискуват " корав Brexit ", а Ханкок въобще отхвърля опцията за овакантяване на Европейски Съюз без съглашение.

Кампанията на Ханкок обаче не се развива добре, а Гоув е забъркан в скандал с опиати. В същото време Хънт печели терен и бележи точки. От уикенда насам той получи поддръжката на министърката на труда Амбър Ръд, водеща фигура измежду последователите на оставането в Европейски Съюз - както и на министърката на защитата Пени Мордонт, която поддържа " твърдия Brexit ".

Но даже в случай че Хънт успее да стане един от двамата претенденти, получили поддръжката на консервативните депутати, в последна сметка това може да се окаже незадоволително за победа против Борис Джонсън, когато въпросът бъде показан пред поддръжниците на Консервативната партия, предизвестява в. " Монд ".

Който и да е новият министър председател на Англия, той ще има единствено три благоприятни условия, написа в публикация за английския в. " Индипендънт " Рос Алтман, баронеса от торите, която е член на Камарата на лордовете.

Първата е унищожителен Brexit без съглашение, който ще тежи на Консервативната партия през идните години. Засегнатите от следствията му няма да простят това на партията, предизвестява тя.

Второто решение са нови парламентарни избори - които могат да доведат до съставяне на държавно управление на Лейбъристката партия.

Третата опция е нещо, което множеството консерватори не са мислили, че може да употребяват: нов референдум, който да остави решението в ръцете на английските гласоподаватели. Някои считат нов референдум за метод за попречване на Brexit-а, само че от ден на ден консерватори го считат за метод за излизане от патовата обстановка, без да се рискува с нови избори, акцентира консервативната баронеса. dnes.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР