Бившият британски премиер Тони Блеър предупреди сънародниците си, че вече

...
Бившият британски премиер Тони Блеър предупреди сънародниците си, че вече
Коментари Харесай

Тони Блеър: Ще съжаляваме за Брекзит

Бившият английски министър председател Тони Блеър предизвести сънародниците си, че към този момент не разполагат с доста време, с цел да анулират решението за бракоразвод с Европейски Съюз, заяви Ройтерс. Напускането на съюза съгласно него ще маргинализира Англия и ще я накара да съжалява.

В публикация, оповестена на персоналния му уебсайт, някогашният министър председател водач на лейбъристите и министър председател от 1997 до 2007, предизвестява, че след Брекзит Обединеното кралство ще е по-бедно и по-слабо. Той акцентира, че премиерката Тереза Мей към момента няма решение на въпроса със Северна Ирландия.

" Ще създадем неточност, която днешният свят не може да разбере и която бъдещите генерации няма да простят ", написа Блеър. По думите му 2018 е последният късмет за британците да кажат дали считат бъдещите връзки с Европейски Съюз след Брекзит за по-добри от сегашните.

Блеър приканва британците не за пръв път да се откажат от Брекзит, макар че сходна вероятност не наподобява реалистична. Лейбъристите, както и ръководещите консерватори, поддържат напускането на Европейски Съюз.

Общественото мнение от своя страна е разграничено „ за “ и „ срещу “, само че желае да има думата по изискванията на развода. Според изследване, оповестено през днешния ден, 80% от лейбъристите поддържат организирането на такова необятно допитване. Това мнение опонира на позицията на водача на партията Джереми Корбин, съгласно който последната дума за Брекзит би трябвало да е на Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР