Бившият британски премиер Тереза Мей заяви, че не може да

...
Бившият британски премиер Тереза Мей заяви, че не може да
Коментари Харесай

Тереза Мей срещу плана на Борис Джонсън за Брекзит

Бившият английски министър председател Тереза Мей съобщи, че не може да поддържа проекта на държавното управление на Борис Джонсън за смяна на части от Споразумението за Брекзит с Европейски Съюз. Тя съобщи пред депутатите, че този ход, който ще наруши интернационалните закони, ще навреди на доверието във Англия, заяви БНР.

Т. нар. Законопроект за вътрешния пазар следва да бъде гласуван във вторник в Камарата на общините откакто предходната седмица мина първата бариера при гласоподаване на второ четене.

Министрите настояват, че мярката съдържа значими гаранции за отбрана на Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство след Брекзит. Целта е да се разреши свободното придвижване на артикули и услуги през съставните елементи на кралството - Англия, Шотландия Уелс и Северна Ирландия, когато страната напусне европейския общ пазар и митнически съюз на 1 януари.

Законът обаче дава пълномощия на министрите да трансформират елементи на една правно обвързваща договорка, каквото е съглашението за излизане от Европейски Съюз. Подобно на Тереза Мей още четирима някогашния английски министър председатели - Джон Мейджър, Тони Блеър, Гордън Браун и Дейвид Камерън - се изрекоха срещу законопроекта. Лейбъристите и даже част от торите също са загрижени за интернационалната известност на страната.

Тереза Мей посочи, че тази мярка единствено ще отслаби позициите на Англия в очите на света като страна, която не държи на думата си и погазва поети интернационалните задължения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР