Бившият британски премиер сър Едуард Хийт щеше да бъде разпитан

...
Бившият британски премиер сър Едуард Хийт щеше да бъде разпитан
Коментари Харесай

Обвиняват покоен британски премиер в сексуално насилие над деца

Бившият английски министър председател сър Едуард Хийт щеше да бъде разпитан поради изказвания, че е насилвал полово деца, в случай че беше жив , когато те се появиха, оповестяват английските медии.

Британската полиция е почнала интервенция през 2015 година, когато някогашният министър председател е бил упрекнат в историческо полово принуждение над деца.

Консервативният политик щеше да бъде разпитан по седем случая, в това число за хипотетично обезчестяване на 11-годишно момче .

От това не би трябвало да се вършат заключения за виновността на починалия политик, подчертаха от полицията.

Обвиненията включват обезчестяване на момче под 16 години, три случая на непочтено държание към малолетно момче, четири случая на непочтено държание по отношение на малолетно момче и два случая на непочтено държание към момче над 16 години.

В първия случай, датиращ от 1961 година, когато сър Едуард към този момент е бил лорд, се твърди, че е изнасилил и се е държал непочтено с 11-годишно момче в Лондон " по време на платена полова среща в частно жилище ".

Други два от седемте случая също са свързани с " платени полови срещи ".

От фондацията на името на сър Едуард Хийт дефинираха информацията като " надълбоко незадоволителна ", като допълниха, че обвиняванията нито потвърждават, нито разпръсват " облака от съмнения ".

" Всички тези, които познаваха сър Едуард Хийт или са работили с него, са, без изключение, уверени, че обвиняванията за принуждение над деца ще се окажат безпочвени ", акцентират от фондацията.

Сър Едуард Хийт, който оглавяваше държавно управление на Консервативната партия през 1970-те години, умря през 2005 година на 89-годишна възраст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР