Бившият британски премиер Лиз Тръс заяви, че Обединеното кралство е

...
Бившият британски премиер Лиз Тръс заяви, че Обединеното кралство е
Коментари Харесай

Лиз Тръс: Трябваше да направим повече по-рано, за да се противопоставим на Путин

Бившият английски министър председател Лиз Тръс съобщи, че Обединеното кралство е трябвало да " направи повече по-рано ", с цел да се опълчи на реториката на Владимир Путин, преди той да нахлуе в Украйна , и сподели, че Западът е бил подвластен от съветския нефт прекомерно дълго, цитира думите й европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Тръс - най-кратко управлявалият министър-председател на Англия, която, приказва в спор за Украйна в долната камара на английския парламент, първото й изявление като редови народен представител от 2012 година насам.

Бившият министър-председател, която беше външен министър в кабинета на Борис Джонсън, преди да го наследи на върха, си спомни, че е получила телефонно позвъняване в 3.30 сутринта на нашествието и сподели на депутатите: " Това беше опустошителна вест. Но като се изключи че беше опустошителна, не беше непредвидена. "

Тръс похвали " чистата храброст " на украинците , защитаващи страната си, както и украинския президент Володимир Зеленски и неговия кабинет за това, че не са избягали от страната по-късно. " Спомням си, че бях на видеоконференция онази вечер с министъра на защитата и нашите сътрудници, които не бяха в Полша, които не бяха в Съединените щати ", сподели тя за водачите на Украйна. " Те бяха в Киев и защитаваха страната си ", добави тя.
 Лиз Тръс: Путин не може да трансформира интернационалните граници с груба мощ
Лиз Тръс: Путин не може да трансформира интернационалните граници с груба мощ

Англия няма да признае опитите на Русия да анексира украинска територия

Коментирайки невижданите западни наказания против Русия тя сподели. " Причината Путин да предприеме дейностите, които предприе, е, че не вярваше, че ще ги осъществим (заплахите за санкции-бел.ред.) ". Тя съобщи, че Западът би трябвало " да се придържаме към тези високи стандарти ".

Украйна, сподели тя, трябваше да получи зелена светлина да се причисли към НАТО .

" Бяхме самодоволни по отношение на свободата и демокрацията след Студената война ", сподели тя. " Казаха ни, че това е краят на историята и че свободата и демокрацията са обезпечени и че можем да продължим да живеем живота си, без да се тревожим за нещо. "

Тръс прикани Обединеното кралство да направи всичко по силите си, с цел да помогне на Украйна да завоюва войната допустимо най-скоро, в това число да изпрати изтребители , което продължава да се разисква в западните столици макар молбите на Украйна.

Бившият министър председател на Обединеното кралство предизвести, че Западът " в никакъв случай повече " не би трябвало да бъде " блажен пред съветските пари, съветския нефт и газ ", обвързвайки всяко бъдещо унищожаване на глобите " с промени в Русия ".
 Англия ще помогне на страните, които решат да изпратят самолети на Украйна Обновена
Англия ще помогне на страните, които решат да изпратят самолети на Украйна

Той прикани за удвояване на помощта за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР