Бившият британски премиер и бивш лидер на Консервативната партия Борис

...
Бившият британски премиер и бивш лидер на Консервативната партия Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще се бори за премиерското кресло след оставката на Лиз Тръс

Бившият английски министър председател и някогашен водач на Консервативната партия Борис Джонсън, който напусна постовете си на 6 септември, ще се бори още веднъж за двата поста след оставката на Лиз Тръс. Това разгласи на страницата си в Туитър политическият наблюдаващ на The Times Стивън Суинфорд.

Засега е известно, че Джонсън се съветва със свои доверени хора, прецизира Суинфорд.

Както оповестява Evening Standard, за премиерското кресло ще спори и Кеми Бейдънок, министър на външната търговия. Тя към този момент взе участие в конкуренцията за поста на Джонсън, само че не съумя да стигне до финалния тур.

По-рано The Daily Telegraph разгласява лист на най-вероятните приемници на Лиз Тръс.

Той е управляван от някогашния финансов министър в кабинета Риши Сунак, който бе главният ѝ съперник за поста в лятната конкуренция. Изданието прави оценка възможностите му на 62%. На второ място е водачът на Камарата на общините Пени Мордонт, някогашен министър на търговията(33,3%). Борис Джонсън има 5,3%,шанс, а Бейдънок - 5,9%.

Един от най-силните претенденти - Джереми Хънт, който предишния петък стана финансов министър на мястото на отстранения Куази Куартенг, няма да взе участие в конкуренцията, съобщи The Daily Telegraph. По-рано през седмицата и министърът на защитата Бен Уолъс разгласи, че няма упоритости да става министър председател.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР