Бившият британски премиер Гордън Браун прогнозира, че ще има нов

...
Бившият британски премиер Гордън Браун прогнозира, че ще има нов
Коментари Харесай

Бившият британски премиер Гордън Браун прогнозира нов референдум за Брекзит



Бившият английски министър председател Гордън Браун предвижда, че ще има нов референдум за Брекзит. Той счита, че неговата Лейбъристка партия, либералдемократите и Шотландската национална партия ще поддържат нов референдум при едни общи избори и е уверен, че преходния интервал би трябвало да бъде продължен, в случай че до март не бъде  реализирана договорка.

„ Убеден съм, че ще има референдум за Брекзит, само че се съм сигурен по кое време тъкмо “, с тези думи Браун се обърна към пристигналите на негова лекция в Единбург. Той добави, че в случай че Англия излезе от Европейски Съюз в края на март 2019 година без договорка, само че, както той чака, с продължен временен интервал, запазващ някои аспекти на участието, идващите общи избори, които са планувани за 2022 година, ще бъдат „ борба за Европа “. При това състояние Браун счита, че Англия няма да излезе изцяло от Евросъюза до 2022 година.

Междувременно през днешния ден министър председателят Тереза Мей ще ръководи изключителна среща на нейния кабинет на фона на засилващите се апели да се откаже от тактиката си за Брекзит.

Макар и да има известна доза оптимизъм, че договорка сред Лондон и Брюксел може да бъде реализирана до един месец, към момента няма очевидни сигнали, че Тереза Мей е подготвена да отстъпи от нейния проект от Чекърс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР