Бившият британски премиер Дейвид Камерън заяви, че сегашният министър-председател Борис

...
Бившият британски премиер Дейвид Камерън заяви, че сегашният министър-председател Борис
Коментари Харесай

Джонсън не вярвал в Brexit на вота през 2016 г.

Бившият английски министър председател Дейвид Камерън съобщи, че сегашният министър-председател Борис Джонсън не е вярвал същински в Brexit, до момента в който е водел акцията за овакантяване на Европейски Съюз през 2016 година, съобщи Associated Press.
Камерън насочи обвиняването в публикация, оповестена през днешния ден в английския вестник Times. " Заключението, до което стигнах беше, че той рискува с резултат, в който не вярваше, тъй като щеше да бъде потребен за политическата му кариера ", твърди някогашният министър председател.
Камерън разгласи референдума за Brexit, само че по-късно подаде оставка, откакто не съумя да убеди гласоподавателите да останат в Европейски Съюз. Той очакваше Джонсън да поддържа позицията му, само че сегашният министър председател стана един от водачите на противниковия лагер.
Джонсън продължава да упорства, че Brexit би трябвало да се реализира на 31 октомври, със или без подписано съглашение с Европейски Съюз за овакантяване. Парламентът одобри закон, който го задължава да изиска ново удължение на периода, в случай че не бъде реализирано съглашение доникъде на октомври (когато ще се организира среща на върха на Европейски Съюз, б.р.), само че той твърди, че няма да го направи при никакви условия, напомня AP.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР