Бившият британски премиер Дейвид Камерън се завръща в политиката. Той

...
Бившият британски премиер Дейвид Камерън се завръща в политиката. Той
Коментари Харесай

Дейвид Камерън се завръща. Той е новият британски външен министър

Бившият английски министър председател Дейвид Камерън се завръща в политиката. Той си подаде оставката доскоро повече от 7 години - в деня след планувания от него сполучлив референдум за " Брекзит ".

Консерваторът става външен министър. Камерън наследява Джеймс Клевърли, който пък заменя на поста отстранената вътрешна министърка Суела Брaвърман.

Ето какво написа в " Х " някогашният министър-председател след новината за неговото завръщане:

" Министър-председателят ме помоли да бъда негов външен министър и аз с говотност одобрих.

Изправени сме пред обезсърчаващ набор от интернационалните провокации, в това число войната в Украйна и рецесията в Близкия изток. Във времена на дълбока световна смяна рядко е по-значимо за нашата страна да застане до нашите съдружници, да укрепи нашите партньорства и да се увери, че гласът ни се чува.

Въпреки че бях отвън политиката на първа линия през последните седем години, уповавам се, че посредством моя опит – като закостенял водач в продължение на единадесет години и министър-председател в продължение на шест – ще оказа помощ на министър-председателя да се оправи с тези жизненоважни провокации.

Англия е в действителност интернационална страна. Нашите сънародници живеят по целия свят и нашите компании търгуват във всяко кътче на земното кълбо. Работата за подкрепяне на гарантирането на стабилността и сигурността на световната сцена е значима, а и директно в наш национален интерес. Международната сигурност е жизненоважна за нашата вътрешна сигурност.

Въпреки че може да не съм склонен с някои самостоятелни решения, за мен е ясно, че Риши Сунак е мощен и кадърен министър-председател, който демонстрира образцово водачество в сложен миг. Искам да му оказа помощ да подсигурява сигурността и просперитета, от които страната ни се нуждае, и да бъда част от допустимо най-силния екип, който служи на Обединеното кралство и който може да бъде показан пред страната, когато се проведат общите избори.

Вярвам в публичната работа. Това първо ме стимулира да се включа в политиката през 80-те години на предишния век, да работя в държавното управление през 90-те години на предишния век, да стана депутат през 2000-те и да се показва като партиен водач и министър-председател.

Министерството на външните работи на Обединеното кралство, нашата дипломатическа работа, нашите разследващи служби и нашите благоприятни условия за помощ и развиване са измежду най-хубавите по света. От времето, когато бях на работа, знам, че в тях работят брилянтни, патриотични и работливи хора. Те бяха чудесно ръководени от Джеймс Клевърли, с който с неспокойствие чакам да работя в жизненоважната му нова роля.

За мен и отдадените служители на Министерството на външните работище бъде чест да служим на нашата страна и да осигурим водачеството и поддръжката, които тя заслужава. "

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР