Бившият британски премиер Дейвид Камерън отхвърли предложението на правителството да

...
Бившият британски премиер Дейвид Камерън отхвърли предложението на правителството да
Коментари Харесай

Бившият британски премиер Камерън не иска да ръководи среща на ООН за климата в Глазгоу

Бившият английски министър председател Дейвид Камерън отхвърли предлагането на държавното управление да ръководи основна среща на върха на Организация на обединените нации по въпросите на климата, планувана за ноември, съобщи Ройтерс.

Форумът КОП-26 ще се състои в Глазгоу и се счита за решителен за реализиране на задачите, сложени с Парижкото съглашение от 2015 година за битка против световното стопляне. На него Англия ще би трябвало да убеди огромните международни сили да одобряват по-амбициозни цели за понижаване на нездравословните излъчвания.

Рекордни горещини през идващите 5 години

"За мене беше чест да получа предложение да се заема с тази работа и съм доста признателен за поканата ", сподели пред кореспонденти Камерън, който бе министър председател от 2010 до 2016 година "Но мисля, че в такива обстановки е най-добре тази задача да бъде предоставена на настоящ министър от държавното управление ", съобщи той.

Миналата седмица министър председателят Борис Джонсън уволни ръководителката на срещата Клеър О'Нийл, откакто тя го упрекна в липса на водачество и ангажираност със срещата на върха в Глазгоу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР