Бившият британски министър от управляващата Консервативна партия Джъстин Грийнинг призова

...
Бившият британски министър от управляващата Консервативна партия Джъстин Грийнинг призова
Коментари Харесай

Бивш британски министър призова за нов референдум за Брекзит

Бившият английски министър от ръководещата Консервативна партия Джъстин Грийнинг прикани английската общност да бъде запитана с нов референдум дали Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Днес пред Би Би Си Грийнинг, която е някогашен министър на образованието, съобщи, че Народното събрание е "блокирал " по тематиката за Брекзит. По думите й тя и други депутати от Консервативната партия са за нов референдум. Грийнинг добави, че в случай че подобен референдум бъде създаден, тя ще пропагандира за оставане на Англия в Европейски Съюз.

Премиерът Тереза Мей е сложена под възходящ напън и от двете страни в дебатите към Брекзит, отбелязва АП. Представената от нея неотдавна бяла книга, очертаваща желанията за общи правила с Европейски Съюз по въпроса за търговията, провокира гнева на тези, които желаят със съюза да бъде скъсано изцяло. Днес Мей откри интернационалното авиационно шоу във Фарнбъро, където отбрани проекта си за излизането от Европейски Съюз. Тя съобщи, че по този начин ще бъдат съхранени жизненоважни работни места в авиационната промишленост и ще бъдат непокътнати традициите на Англия като водеща страна в нея.

По думите на Мей с показания в бялата книга проект се регистрира желанието на английските гласоподаватели - които през юни 2016 година поддържаха Брекзит с 52 против 48 % на референдум - и в същото време се защищават промишлеността и сигурността.
По-късно през днешния ден Народното събрание ще разисква по аспектите на проекта за Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР