Бившият британски министър на външните работи Борис Джонсън определи плана

...
Бившият британски министър на външните работи Борис Джонсън определи плана
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Планът на Мей за Брекзита е нелеп

Бившият английски министър на външните работи Борис Джонсън дефинира проекта на премиера Тереза Мей за напускането на Европейски Съюз като безразсъден, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Агенцията отбелязва, че с това свое изявление Джонсън е разпалил напрежението на фона на започващия през днешния ден конгрес на ръководещата във Англия Консервативна партия. Бившият английски външен министър съобщи пред в. "Сънди таймс ", че проектът на премиера за Брекзита няма да проработи, изключително предложенията, които изискват Англия и Европейски Съюз да си постановат взаимно мита. Спиред Джонсън проектът на Мей е "напълно неуместен ".

Планът планува Англия да остане част от единния европейски пазар за артикули, само че да има лични разпореждания, отнасящи се до услугите и да подписва съглашения за свободна търговия с трети страни. Европейските водачи отхвърлиха тази концепция, като споделиха, че Англия желае да има изгодите от участието без обаче да поема отговорностите, свързани с него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР