Бившият бразилски национал и олимпийски вицешампион от Игрите в Пекин

...
Бившият бразилски национал и олимпийски вицешампион от Игрите в Пекин
Коментари Харесай

Мурильо ще играе редом с племенника си

Бившият бразилски национал и олимпийски вицешампион от Игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012 Мурильо Ендрес ще играе паралелно с племенника си Ерик през идващия сезон. Двамата са част от бразилския СЕСИ-СП. чийто бюджет е мощно понижен поради рецесията в пандемията от ковид.

20-годишният юноша е наследник на Густаво Ендрес - спечелил олимпийска купа (Атина 2004 г.) и две международни трофеи през 2002 и 2006 година В началото на кариерата си Ерик играе на поста централен блокировач като татко си. После взема решение да смени амплоато си и към този момент е нападател. 200-сантиметровият играч се включи в няколко мача предишния сезон, само че през 2020-21 ще бъде публично част от състава и на мъжкия тим, и на групировката до 21 години.

Мурильо споделя пред медиите, че нещо сходно се е случило и с него при започване на кариерата му в Банеспа - влиза в мъжкия отбор, когато брат му Густаво към този момент се е наложил като състезател.

Начело на СЕСИ-СП ще е Марсело Неграо, първенец с Бразилия от Олимпиадата в Барселона 1992.

През миналия сезон, преустановен прибързано поради пандемията от ковид, клубът от Сао Пауло приключи на четвъртата позиция в класирането.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР