Бившият бранител на Ливърпул – Джейми Карагър винаги е смятал,

...
Бившият бранител на Ливърпул – Джейми Карагър винаги е смятал,
Коментари Харесай

Карагър разкри защо Ливърпул е предпочел Бенитес пред Жозе

Бившият защитник на Ливърпул – Джейми Карагър постоянно е считал, че Ливърпул ще избра Рафаел Бенитес пред Жозе Моуриньо за управител на тима поради по-голямата му въздържаност.

Двамата пристигнаха с огромен престиж в Англия през 2004 година. Моуриньо бе спечелил Шампионската лига с Порто, до момента в който Бенитес бе извел Валенсия до купата в Испания.

Въпреки че „ Специалния “ е бил претендент за мястото на „ Анфийлд “ след уволнението на Жерар Улие, Карагър уточни повода за какво испанецът е бил предпочетен пред португалеца през въпросното лято.

„ Жерар Улие изгуби работата си и Рик Пери (управителят) интервюира Рафа Бенитес. Той информираше старшите играчи в тима за това до каква степен са стигнали и загатна Жозе Моуриньо. Чувството бе, че Жозе Моуриньо не може да бъде управител на Ливърпул поради държанието си на моменти. Винаги мислех, че ще изберем Рафа, тъй като бе по-сдържан ", разкрива Карагър.

„ Мисля че макар този добър интервал на „ Олд Трафорд “, макар че бе страховит, възприятието в клуба и може би някои играчи бе, че не това е методът да се вършат нещата “, показа той пред Скай Спортс.

След престоя в Порто, Моуриньо пое Челси, където завоюва 2 трофеи на Англия, 2 купи на лигата и ФА къп.

Въпреки че на домашната сцена Бенитес изпитваше усложнения в 6-годишния си интервал, през 2005 година завоюва Шампионската лига.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР