Бившият борец срещу корупцията в Народното събрание и настоящ общински

...
Бившият борец срещу корупцията в Народното събрание и настоящ общински
Коментари Харесай

Яне Янев пак влиза във „фазата“ - сигнали до прокуратурата

Бившият герой против корупцията в Народното събрание и сегашен общински консултант в Сандански Яне Янев още веднъж влезе във фаза „ сигнали “ до прокуратурата.

Янев и съпратийците му от партията със заглъхващи функционалности Ред, правда и правдивост ( РЗС) от дълго време са вдигнали мерника на кмета на южния град Кирил Котев. След като беше замесен в абсурда с къщата за посетители на някогашния заместител министър на стопанската система Александър Манолов, този път в Отворено писмо до медиите хората на Янев изваждат на показ данни за престъпления по отношение на вандалска сеч на вековни дървета.

"В моя роден град Сандански е осъществена вандалска сеч на вековни дървета, най-вече от типовете източен чинар и явор. Отрязани са над 100 предпазени от закона чинари и явори с диаметър от половин до един метър и неизвестено количество по-млади дървета, всички по поречието на река Санданска Бистрица, от 4-ти километър до село Лиляново. Изрязани са преди няколко месеца, само че дънерите още лежат край речното корито като трупове след война ", се показва в сигнала, подписан от Янев и адресиран до Окръжна прокуратура в Благоевград.

В него се споделя още, че деятелите от РЗС са създали лично изследване и са открили, че „ общината трансферира топката с отговорността в полето на Басейнова дирекция и Районната ревизия по околна среда и води (РИОСВ). Янев твърди, че от персонален диалог сред него и „ лице, взело участие в подготовката по изсичането на вековните дървета, сигурно стана ясно, че кметът на община Сандански Кирил Котев персонално е изпращал Ивайло Паров, представящ се за лесничей на общината, да маркира трупите ", оповестява водача на партията, която от години се афишира за герой с недъзите на ръководството на обществото.

Янев предизвестява, че е наясно, че откакто сигналът му стане обществено притежание, „ ще стартират какви ли не оправдания, само че фактът си е реалност, вижда се най-добре на терен, само че и от фотосите, които Ви адресирам, можете да се ориентирате “.

Той упорства за незабавна интервенция на способените институции, като се аргументира, че гората по крайбрежията на Санданска Бистрица е белият дроб на града. Според него „ злосторниците заслужават присъди като за лишен човешки живот “.

Веднага по-късно от кабинета на кмета Кирил Котев осведомиха, че няма нарушавания по предишен сигнал, обвързван с нелегално строителство в парк "Свети Врач ".

"Община Сандански също се самосезира за инспекция и сигнал за нелегално строителство в парка на град Сандански. На първо място е значимо да се посочи, че посоченият парцел не попада в рамките на парка. Нещо, повече той даже няма обща граница с парковата повърхност, което е елементарно проверимо както на място, по този начин и по документи. Имотът е частен и разполага с всички документи, а позволение за строителни действия за него е изадено през 2014-а – по време на ръководство на предходния градоначалник ", се сочи в прес-съобщението на общината.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР