Бившият боливийски президент Ево Моралес бе обвинен в тероризъм, предаде

...
Бившият боливийски президент Ево Моралес бе обвинен в тероризъм, предаде
Коментари Харесай

Моралес обвинен в тероризъм

Бившият боливийски президент Ево Моралес бе упрекнат в тероризъм, съобщи Агенция Франс Прес.

Това разгласи краткотрайното държавно управление, което пое властта след отдръпването на президента и предходния кабинет.
Вътрешният министър Артуро Мурильо разгласи, че ексдържавникът ще бъде съден поради апела към последователите си да продължат размириците в страната.

Ще се борим той да получи оптимално наказване за закононарушенията, в които го упрекваме, съобщи министърът.

Той пусна и запис от телефонен диалог, в който Моралес дава указания на опозиционен водач.

Агенцията прецизира, че страната е премахнала смъртното наказване през 1970 година. За държавна измяна обаче към момента теоретично е допустимо да получи и смъртна присъда, само че последната такава е била изпълнена през 1974 година.

Моралес съобщи по-рано, че желае да се върне в страната още на следващия ден, само че за това има потребност от гаранции за сигурноста си. Това сподели Ево Моралев в изявление за РИА " Новости ".

" Искам да се върна още на следващия ден, чакаме гаранции от фактическото държавно управление. Ако нещо ми се случи, краткотрайното държавно управление ще носи отговорност ", сподели той. Моралес означи, че Съединени американски щати се опълчват на завръщането му в Боливия.

На някогашният президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат повдигнати обвинявания, в случай че се завърне в страната. Това към този момент разгласи краткотрайно изпълняващата длъжността президент Жанин Анес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР