Бившият боец от френския чуждестранен легион Иван Пачелиев (35 г.),

...
Бившият боец от френския чуждестранен легион Иван Пачелиев (35 г.),
Коментари Харесай

Легионер стрелец обвинен за хулиганство

Бившият войник от френския задграничен легион Иван Пачелиев (35 г.), който съвсем денонощие се бе барикадирал в дома си и стреля по служители на реда, ще бъде упрекнат за безчинство. Това заяви през вчерашния ден Христо Джонджоров от Районна прокуратурата-Тополовград. Пачелиев, прочут като Горския човек и Димончето, ще дава отговор за опозиция на орган на властта. По време на раследването ще се реши дали дали да бъдат повдигнати и други обвинявания, добави прокурорът.
 В акцията по задържането на 35-годишния мъж участваха и командоси от отряда за битка с тероризма. В акцията по задържането на 35-годишния мъж участваха и командоси от отряда за битка с тероризма.
Екшънът с някогашния легионер в село Орешник почнал в понеделник. Униформени отишли до дома на Пачелиев, който е в края на селото, с цел да го разпитат по следствие на софийска районна прокуратура за отправена опасност. Мъжът обаче се ядосал на служителите на реда, заключил се в дома си, заплашил ги и стрелял няколко пъти с пушка. Веднага било извикано подкрепление. От София даже пристигнали командоси от отряда за битка с тероризма и специалисти от института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Цяло денонощие траяла обсадата на къщата му. Преценено било обаче, че е рисково спецполицаи да щурмуват дома. Затова те го подвели, че си потеглят и се скрили наоколо. Около 18,30 часа във вторник Пачелиев излязъл от вкъщи си и тръгнал към центъра на селото. В този миг от тъмното изскочили командосите, които го арестували без да изполват оръжия. Горския човек бил отведен в ареста на РУ-Харманли. Там станало ясно, че той има 3 законни оръжия, а разрешителното му било издадено във Франция. По време на разпити той подметнал, че служителите на реда ги чакат изненади в парцела му, където живеел самичък след гибелта на родителите си. Заради това през вчерашния ден той бе окован с белезници и върнат в селото, а сапьори ревизираха къщата и двора й поради подозрения, че може да са минирани. Докато трае огледът жителите на околните жилища бяха евакуирани. До публицистичното привършване на броя не стана ясно дали са открити гърмежи.

Според хора в селото Пачелиев бил пет години във Френския легион. Върнал се в България през 2014 година и почнал бизнес в дърводобива, само че банкрутирал.
Шефът
на ОДМВР-Хасково:
Арестуван бе на безвредно място

 Старши комисар Ангел Цанков Старши комисар Ангел Цанков

“Направено бе цялостно проучване на самоличността на лицето. На база на разбора на сътрудниците от Института по логика на психиката, се взе решение да бъде арестуван отвън помещението, което обитава и на място, където няма да се заплаши животът и здравето на локални хора и служители на реда. Беше следен и на най-подходящото място в селото бяха подхванати дейности за задържането му. Оказа гневна опозиция, само че бе обезвреден ”, сподели шефът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

Преди години
Разследвали го за ликвидиране на кон


Иван Пачелиев бил разследван преди години за ликвидиране на кон. “Доколкото знам е отрязал главата на коня на някакви дървари и се водело разследване ”, сподели кметицата на Орешник Тодорка Арнаудова. Доказателства обаче не били събрани. “Пачелиев е затворен и неразговорлив човек. Често стрелял в двора си със законно притежаваното оръжие във въдзуха и имало недоволства от съседите, за което съм уведомила полицията. Иначе е мирен човек ”, сподели още кметицата. Други хора от селото също споделят, че Горския човек не бил доста разговорлив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР