Бившият бийтълс, композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол

...
Бившият бийтълс, композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол
Коментари Харесай

Пол Маккартни получи орден по случай рождения си ден

Бившият бийтълс, композиторът, артистът и най-богатият музикант в света Пол Маккартни през днешния ден чества празник – навършва 75 години. По този мотив кралица Елизабет Втора нагаждана сър Пол с медал, който могат да имат единствено 65 души, по едно и също време живеещи на планетата ни. Причината за тази чест е, че Пол Маккартни е един от най-популярните хора в света, същинска „ свещена крава “ на музикалния свят и една от най-значимите персони на ХХ век.

С какво може да се изясни тази известност? Сигурно с удивителния синтез на два момента в творчеството му: високото качество на композираните и изпети от него песни и поразителната им досегаемост за всеобщия консуматор. Тук работи същият принцип както и при Моцарт – всичко гениално наподобява просто. Необикновената благозвучност на Маккартни основава чувството за невероятна лекост и точно елементарност, както е в толкоз известна на всички ария " Yesterday " (1965).

Тя бе приета от редица меродавни ценители за най-хубавата поп-композиция, радваща се на рекорден брой кавъри в музикалната история – над 2200. Освен това Маккартни не остана „ музеен експонат “ след разпада на The Beatles, а продължи да се развива и направи най-успешната солова кариера от прословутата ливърпулска четворка. Това може да се изясни с обстоятелството, че той беше няколко глави над тях точно като музикант.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР