Бившият белгийски национал – Венсан Компани критикува остро футболните власти

...
Бившият белгийски национал – Венсан Компани критикува остро футболните власти
Коментари Харесай

Компани нападна ръководните органи във футбола заради расизма

Бившият белгийски национал – Венсан Компани подлага на критика остро футболните управляващи и хвърли виновността върху тях за невъзможността за оправянето с расизма.

Повод за изявлението му е стана случката с нападателя на Интер – Ромелу Лукаку, който стана следващата жертва на расизъм по време на мача сред „ нерадзурите” и Каляри преди 4 дни, когато вкара победния гол при триумфа с 2:1 като посетител. Говорейки пред Sky Sports, мениджърът на Андерлехт показа:

„ Ромелу е жертва на нещо непоносимо освен във футбола, само че и в обществото. Всичко стартира от това кой дава отговор за взимането на решенията по отношение на тези случаи. В тези организации лежи казусът. Истинският расизъм се корени във обстоятелството, че никоя от тези институции няма представители, които да схващат през какво минава Ромелу. Имаш си работа с навалица от хора и такива, които му споделят по какъв начин би трябвало да мисли и какво да усеща в случай, че няма виновни лица, които да са наясно с какво се сблъсква в живота. Това е същинският проблем – в случай че се разноските из офисите на УЕФА или ФИФА, италианската или британската лига, има огромна липса на бистрота. Ако няма бистрота тук-там като заседателните зали на управителните органи, няма по какъв начин да се вземат верните решения по отношение на глобите. Толкова е просто”, приключва изявлението си някогашният капитан на Манчестър Сити.

По време на мача в Сардиния белгийското острие стана обект на маймунски крясъци, откакто означи от дузпа решаващото попадение за гостите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР