Бившият български национал Благой Георгиев стартира набирането на деца за

...
Бившият български национал Благой Георгиев стартира набирането на деца за
Коментари Харесай

Георгиев: Най-важното е контактът между родителите, треньорите и децата

Бившият български национал Благой Георгиев започва набирането на деца за новата школа за футболни гении “BG7 Football Academy ”, съобщи кореспондент на БГНЕС. Преминалият през тимовете на Славия, Алавес, Цървена Звезда, Дуисбург, Терек Грозни и други футболист разгласи в Пресклуб България през днешния ден, че в основата на новата футболна школа ще бъде контактът сред родителите, треньорите и децата.

Школата на Георгиев ще стартира активност през лятото и ще работи с деца сред 6 и 15 години, само че той посочи, че няма да се отхвърля достъп и на по-малките искащи да тренира. “Отдавна ми се въртеше тази мисъл в главата. След като стопирах към този момент с футбола и се открих в България, имах повече свободно време за тази моя самодейност. С много мои другари, спортисти, футболисти, много време обикаляхме и “шпионирахме ” другите школи. Гледахме къде са слабите и мощните страни. След това трябваше да намерим и място, където да създадем това нещо и тук желая да благодаря на Уинбет Арена, най-модерната база сега в България, с единственото покритие на тревата коркови тапи, което го няма на никое място на Балканите ”, изясни Георгиев.

Една от концепциите на Георгиев и неговият сътрудник Николай Арсов е всеки месец пред децата в школата лекция да изнася прочут български футболист от близкото минало или към момента в дейна кариера. “Първото нещо, на което ще държим, най-важното е контактът родител-треньор-дете. Най-голямата отговорност пада върху родителя и той би трябвало да е наясно с безусловно всичко, което става в нашата школа и по тази причина нашите треньори, които са в школата, са добре подготвени и млади момчета, работещи, търсещи развиване, освен за футболистите, по този начин и за тях. Ще следим, естествено, и за образованието, доколкото може, тъй като без обучение един човек е цялостна нула. Аз постоянно съм гледал да оказвам помощ на хора в неравностойно състояние, нашата школа ще оказва помощ на такива момченца, тъй като в България има много гении, само че има много дечица, които нямат опция, а са с доста положителни качества и огромен гений. До 1 август ще определим две дечица, а по-късно ще има и други, на които ще бъде подадена ръка, те ще бъдат напълно на наши разходи. Ще има опция и да се вземат стаи, в които да спят дечицата, което е един огромен плюс за тези, които не са от София. Ще държим доста на контакта, само че родители с заболели упоритости, които да крещят, да викат по децата, това няма да го толерираме, това ще го кажем и на 1 август, когато ще съберем безусловно всички деца, че това не го желаеме ”, добави той.

Изигралият 50 мача за националния тим Георгиев показа, че ще употребява контактите си в чужбина, с цел да работи в съдействие с клубове в Германия и Русия. Ще работим с няколко съветски и немски тима в тясно съдействие, в които най-хубавите ни футболисти ще отиват по две-три седмици на стаж с техните треньори, да почувстват тяхната атмосфера. Тези тимове ще ни оказват помощ, както и ние на тях, в случай че изкарваме положителни футболисти, това е един плюс за тях ”.

Георгиев разкри, че измежду искащите да се запишат в неговата школа има и деца, които до момента са упражнявали в академиите на водещите клубове в България. “Откраднахме няколко деца от по-известните тимове, радваме се за това, може би и местоположението на някои, където живеят, е повлияло за избора им, само че радваме се, че избират нас и да се надяваме, че ще оправдаем доверието, което ни дават. Има няколко треньори от известните български тимове, само че най-важното е да са млади и да им се работи. Децата би трябвало да се насърчават с всяка една подготовка, даже и детето да не е от най-талантливите, малко по малко с работа и дисциплинираност всичко става ”.

Бившият национал добави, че няма упоритости да преследва управителна позиция в някой български тим. “Ще оказвам помощ на децата, с каквото мога. Има много ръководители в българския футбол, то единствено ръководители станаха, аз към този момент футболисти не виждам. Така че за началник не се боря на никое място и нямам тази упоритост ”, сподели той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР