Бившият български футболен национал Мартин Петров е сезирал Софийска градска

...
Бившият български футболен национал Мартин Петров е сезирал Софийска градска
Коментари Харесай

Футболистът Мартин Петров е бил ограбен с 3,8 млн. лева

Бившият български футболен национал Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за източени без негово познание 3,8 милиона лв. от банковите му сметки в " УниКредит Булбанк " АД. Писмото е от 17 ноември 2017 година

" Да, за жалост тази спекулация е реалност ", удостоверява пред в. " Труд " Петров. " Не мога да допускам, че сходно хищничество може да се случи и то в страна от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, почтено и пред очите на света, само че ги вложих в нас. И... ето в този момент какво ме застигна ".

Мартин Петров е заел експерта по комерсиално право Тодор Табаков за разнищване на аферата. Измамата Мартин открил на 18 август 2017 година при посещаване в клон на банката. Тогава схванал, че трудовият контракт на назначения му от трезора персонален банкер Ирина Ч. А. е преустановен преди 10 месеца.

В този интервал обаче уволнената служителка продължавала да дава на Мартин информация за неговите депозити и интервенции. Той обаче въобще не подозирал, че банковите вести и извлечения са подправени. Чак когато изискал публични информации за придвижването на парите му, се оказало, че в интервала 2007-2017 без негово познание, единодушие и автограф са осъществени над 450 платежни интервенции по 13 негови сметки.

Сред тях изтегляне на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и разкриване на депозити и даже превеждане на суми на трети лица, които той не познавал.

Повечето от тях са осъществени когато Мартин Петров е бил отвън България. Ирина била назначена за негов персонален банкер от 2003 година, когато той бе в немския тим на Фолксваген Волфсбург.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР