Бившият български еврокомисар Кристалина Георгиева обяви, че за нея е

...
Бившият български еврокомисар Кристалина Георгиева обяви, че за нея е
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Чест е да съм кандидатът на ЕС за шеф на МВФ

Бившият български еврокомисар Кристалина Георгиева разгласи, че за нея е чест да бъде избрана за претендента на Европейски Съюз за шеф на Международния валутен фонд. 
 Кристалина Георгиева е европейският претендент за началник на МВФ
Изявлението ѝ беше публикувано в Туитър.

" Поисках краткотрайно да напусна поста си и да се откажа от отговорностите си на изпълнителен шеф на Световната банка, до момента в който трае процесът на номинация ", добави Георгиева. 

Кристалина Георгиева беше определена за претендент нощес. Тя завоюва конкуренцията против някогашния ръководител на еврогрупата - холандеца Йерун Дейселблум, измежду като другите трима претенденти се отдръпнаха преди този момент.

56% от страните в съюза са я подкрепили. Гласуването е траяло 14 часа, като Швеция и Холандия са оспорвали нейната победа, защото за Георгиева не са дали своят вот страни, съдържащи най-малко 65% от популацията на съюза. Тя е имала поддръжката на 57% от популацията.

След двучасови диспути обаче двете страни се съгласили да правят отстъпка.

Издигането на европейски претендент за овакантения управителен пост в Международния валутен фонд още веднъж показва, какъв брой разлъчен е Европейски Съюз, разясниха редица западноевропейски издания. Германски медии оповестиха номинацията като следващо доказателство за раздора сред Берлин и Париж, защото Франция издигна кандидатурата на българката, а Германия застана зад някогашния холандски финансов министър Йерун Дейселблум.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР