Бившият австрийски крайнодесен лидер Хайнц-Кристиан Щрахе е подал жалби в

...
Бившият австрийски крайнодесен лидер Хайнц-Кристиан Щрахе е подал жалби в
Коментари Харесай

Щрахе подаде жалби в Германия заради публикуването на видео от Ибиса

Бившият австрийски крайнодесен водач Хайнц-Кристиан Щрахе е подал тъжби в Германия поради скандалното видеото от вила в Ибиса, излъчено в немски медии, което провокира политическа рецесия в Австрия и докара до рухването на австрийското държавно управление.

Едната от жалбите е ориентирана против " всеки, който е виновен за това, че е забъркан в основаването, разпространяването и публикуването на по този начин нареченото видео от Ибиса ", заяви прокуратурата на Мюнхен. Подобно недоволство е получено и в Хамбург, споделиха локални прокурори.

Миналия месец основаният в Мюнхен в. " Зюддойче цайтунг " и основаното в Хамбург сп. " Шпигел " разгласиха скрито снимано видео от 2017 година от вила в Ибиса, на което се вижда Щрахе да предлага медийни и инфраструктурни покупко-продажби на жена, показала се за състоятелен донор с съветски връзки. Щрахе твърди, че видеото целяло да навреди на репутацията му и че неприкосновеността на персоналния му живот била нарушена.

Заради абсурда Щрахе се отдръпна като вицеканцлер и като водач на австрийската последна десница. Това провокира и разпад на ръководещата коалиция. После опозицията изиска избор на съмнение на канцлера Себастиан Курц поради абсурда и при гласуването в Народното събрание крайната десница поддържа опозицията и Курц изгуби канцлерския пост ден откакто неговата консервативна партия се показа най-добре на евровота в Австрия.

Щрахе е подаде недоволство и против трима души, за които се счита, че са му устроили клопката. Австрийски медии оповестиха, че юрист, детектив и босненска студентка са били забъркани, само че до момента няма безапелационни доказателства или самопризнания за това. Адвокатът на Щрахе твърди, че клиентът му е станал жертва на машинация, документна машинация, нелегално потребление на записващо съоръжение и на злонамерено потребление на електронни данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР