Бившият ас от топ 10 в тениса Янко Типсаревич изригна

...
Бившият ас от топ 10 в тениса Янко Типсаревич изригна
Коментари Харесай

Бивш тенисист от топ 10: Социалните мрежи убиват спорта

Бившият ас от топ 10 в тениса Янко Типсаревич изригна с назидателен и непредвиден монолог, в който дава препоръки към по-младите си сътрудници в ATP тура и споделя усещания от държанието им. Сърбинът, който бе и №8 в света, към този момент е на 34 години и скоро евентуално ще разгласи отричане.

Ето какво показа Типсаревич в профила си в Инстаграм:

"Социалните мрежи убиват бъдещето на нашия спорт и имат пагубен резултат върху капацитета на младото потомство в него.

Тази генерация се надпреварва да гледа 2-3-минутни репартажчета от мачове в YouTube, вместо да гледа задачите дуели. Там виждаш единствено най-зрелищните разигравания, само че не виждаш непредизвиканите неточности, трудностите и страданията, през които минава един състезател в дуела, преди да откри "печелившата формула ".

Вследствие на това, младите спортисти бързо се разочароват по време на мачовете си. Те имат нереалистични упования, че техните дуели ще са изпълнени от уинъри, като от репортажите. Нямат търпението и устойчивостта да се борят в продължение на целия мач.

Сигурно звуча като някой дъртак, само че едно време нямахме достъп до никакви подбрани репортажи, изследвахме задачите мачове на нашите герои в спорта. Изучавал съм спортсменството и неспортсменството, както и какво става в главите на тези тенисисти. Трябва да гледаш мачовете от начало до край, с цел да схванеш това.

Забелязвам и възходящата известност на приложения, които синтезират "ключови моменти " от най-хубавите книги в света. Студентите стартират да употребяват тях, вместо да четат самите книги. Това доста ме тормози, тъй като сега като че ли се построява просвета на нереалистичните упования и замяна на процеса на образование и приемане на знанието, с изкуствено основани "кратки пътища " до него.

За младите спортисти това е и късмет, тъй като имат опция да се извисят над тези, които бързо се отхвърля и тези, които търсят бързо и незабавно славата.

Ако сте тенисист, който сега навлиза в специалността, предизвиквам ви да бъдете дисциплинирани. Да гледате цели мачове, с цел да изучите динамичността на играта тенис. Излезте отвън рамките на обществените медии, потърсете по-широко знание в същинския свят.

Осъществяването на фантазиите се базира върху същински познания, примесени със здрава работа. Това ще ви донесе триумфа. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР