Бившият апелативен прокурор на София - Иван Петров, посочи в

...
Бившият апелативен прокурор на София - Иван Петров, посочи в
Коментари Харесай

Ето какво може да направи прокуратурата по случая Горанов-Божков

Бившият апелативен прокурор на София - Иван Петров, уточни в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком вероятните ходове на прокуратурата по големия скандал със смс-ите сред финансовия министър Владислав Горанов и обвинения предприемач Васил Божков, публикувани точно от последния, който от няколко месеца е в заточение в ОАЕ. ''По принцип може да направи всичко или нищо (б.р. прокуратурата). Зависи какво решат. Предварителна инспекция може да се направи като се изиска информация от информационните оператори може да се ревизира дали сред съответните лица е имало връзка и каква'', съобщи Петров на водещия Диков.

Той изясни също, че може да се ревизира какви преписки са имали компаниите на Божков по това време (по време на комуникацията) в Комисията по хазарта и какво се е случвало с тях след това. Според него е наложително да бъдат и разпитани служителите.

Ако се влезе в догадка, че смс-ите са действителни и самите те като деяние от страна Горанов са нарушаване на закона, мнението на някогашния апелативен прокурор за следствията е следното: ''Тук има корист със служебно състояние, търговия с власт, закононарушение по работа. В тази посока може да се създадат доста неща. Има цялостен боеприпас от благоприятни условия в Наказателно-процесуален кодекс, които може да бъдат употребявани - за тежки умишлени закононарушение към и над 6 години отнемане от независимост.''

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР