Бившият апелативен прокурор Андрей Атанасов, който бе разпределен по днешното

...
Бившият апелативен прокурор Андрей Атанасов, който бе разпределен по днешното
Коментари Харесай

Неочакван обрат по делото с кмета на Асеновград

Бившият апелативен прокурор Андрей Атанасов, който бе разпределен по днешното дело против основния проектант и кмета на Асеновград, ненадейно си даде отказ. Причината е, че магистратът бил доста непосредствен с проектант Константин Атанасов и другар с татко му. Мотивът на прокурора бе, че с цел да няма грам подозрение върху процеса и да не се хвърля сянка върху него, той не би трябвало да взе участие.
Адвокатите одобриха настояването на магистрата, а съдът разпореди да се яви различен прокурор. В момента той се среща с материалите по делото.



Интересното е, че в отбраната на основния проектант се включи и експертът по наказателни каузи и някогашен началник на Следствието – топ юристът Йордан Дафчев.

Припомняме, че през днешния ден в Апелативен съд-Пловдив се гледане искане за премахване от служба на архитекта на Асеновград и на кмета на града. Караиванов е обвинен за длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че е позволил създаване на постройка в предпазена територия за запазване на културното завещание. Главният проектант е с сходни обвинявания за това, че е подписал в Метошката махала в Асеновград да бъде издигната кооперация на място, нерегламентирано от закона.

Процесът ще продължи, откакто новият прокурор се запознае с материалите по делото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР