Бившият английски национал Майкъл Оуен сподели в новата си книга

...
Бившият английски национал Майкъл Оуен сподели в новата си книга
Коментари Харесай

Оуен разкри единствената си грешка в кариерата

Бившият британски национал Майкъл Оуен показа в новата си книга „ Рестарт – моят живот, моето време” кое е единственото неверно решение в кариерата му като футболист.

Носителят на Златната топка за 2001 година счита, че прекосяването му от Реал Мадрид в Нюкасъл през лятото на 2005 година е било крачка надолу в кариерата му.

„ Свраките” купиха Оуен за 17 милиона паунда единствено година след прехвърлянето му в испанския исполин, само че поредност от травми ограничиха изявите му до едвам 79 за 4 години.

„ Трябваше да последвам инстинктите си. Не желаех да вървя там. Сърцето ми бе настроено за завръщане в Ливърпул. От позиция на кариерата, нямаше подозрение, че отиването ми на североизток е крачка надолу. Колкото и да е неприятно за почитателите на Нюкасъл, това е което почувствах малко или много”, стартира той.

Легендата на Ливърпул беше в обтегнати връзки с тогавашния клубен президент Фреди Шепърд, които са се влошили в допълнение след негово изявление, че би занесъл на тил Оуен назад на „ Анфийлд”.

„ Фреди просто правеше това, което всички почитатели правят непрестанно в съвсем всеки футболен клуб. Те имат вяра, че са 10% по-велики и тимът им е 10% по-добър, в сравнение с в реалност е. Този вид илюзия важи изключително за Нюкасъл Юнайтед, който просто има доста последователи и огромен стадион”, продължи с откровенията си 39-годишният коментатор.

Шампионът на Англия с Манчестър Юнайтед добавя, че връзките му със ентусиастите са станали необратими, след случката от май 2007 година, когато при равенството 1:1 с Уотфорд, до момента в който е бил изнасян на носилка, от трибуните са му се присмивали:

„ Когато се прибрах у дома, си пуснах Match of the day, с цел да виждам дуела и можех да чуя по какъв начин почитателите на Нюкасъл, моите почитатели пеят:”Какво хабене на пари!” Не отхвърлям, че дейностите им в този ден трансформираха нещата за мен”, приключи Оуен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР