Бившият английски национал Майкъл Оуен направи сърцераздирателна изповед по повод

...
Бившият английски национал Майкъл Оуен направи сърцераздирателна изповед по повод
Коментари Харесай

Майкъл Оуен: Плаках, когато си тръгвах от Ливърпул

Бившият британски национал Майкъл Оуен направи сърцераздирателна изповед във връзка прехвърлянето си от Ливърпул в Реал Мадрид. Юношата на „ алените “ бе свирепо подложен на критика от почитателите на „ мърсисайдци “ след решението си да напусне „ Анфийлд “ в посока Испания.

Оуен мина в Реал през 2004 година, няколко месеца по-късно Ливърпул спешели Шампионската лига след популярен край с Милан в Истанбул.

„ Когато от Реал Мадрид ме потърсиха да се причисля към тях през 2004 година, част от мен бе поласкана, друга част от мен се бушуваше. Не забравяйте, че това бе тимът на Зинедин Зидан, Раул, Дейвид Бекъм, Роналдо, Роберто Карлош и Луиш Фиго! Кой не би желал да играе с тях “, споделя Оуен в постоянната си колонка във вестник Mail on Sunday.

“Бях колеблив. Ако бях останал в Ливърпул през цялата си кариера, можех да имам невероятна кариера като Стивън Джерард и Джейми Карагър и даже щях да бях спечелил Шампионската лига, както го направиха те година по-късно. “

„ Винаги обаче щях да си мисля: Какво щеше да бъде, в случай че бях отпътувал. Винаги щях да си мисля, какво щеше да бъде да приказвам нов език, да опитам друга просвета, да играя за един от най-великите клубове в света? “

„ Реших, че би трябвало да отпътува, само че даже и тогава, плаках през целия път от у дома до летището, когато тръгвах за Испания. Чат от мен в никакъв случай не искаше да напущам “, призна още Майкъл Оуен.

„ Гледайки фотосите на Филипе Коутиньо по пътя му към Барселона, мисля, че той не се усеща по този метод, по който се усещах аз. Всичко изглеждаше като химера. Разбира се това е разликата за латиноамериканските играчи. Трябва да приемете, че за тях да играеш в Барселона или Реал Мадрид, е върхът на тяхната кариера. Те порастват с фантазията да играят за тези клубове “, сподели още някогашният нападател на Ливърпул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР