Бившият английски национал Джак Чарлтън е починал, съобщават британските медии.

...
Бившият английски национал Джак Чарлтън е починал, съобщават британските медии.
Коментари Харесай

Почина голяма легенда на световния футбол

 Бившият британски национал Джак Чарлтън е умрял, оповестяват английските медии. Легендарният бранител на " Лийдс " е умрял на 85-годишна възраст. Преди година братът на сър Боби Чарлтън е бил диагностициран с лимфом, а се е борил и с деменция. Жирафа, както е прочут измежду почитателите, е международен първенец с Англия. В състава на Трите лъва е и за Евро`68 и Мексико`70.

Джаки е една от най-големите фигури на " Елън Роуд " - 762 мача във всички шампионати за " Лийдс ", като е първенец с " белите " през 1969 година Между 1986 и 1996 година той е старши треньор на националния тим на Ирландия, като класира " зелените " за Евро`88 за сметка на България. Известно е, че във връзка триумфа на Шотландия в София, Жирафа праща уиски на своя шотландски сътрудник Анди Роксбърг, откакто той ни побждва в София. По това време Чарлтън е на риба.

На Мондиал`90 ирландците стигат до четвъртфиналите, където губят от домакина Италия с 0:1. Чарлтън и тимът му са посрещнати като герои в Дъблин. След четири години в Съединени американски щати селекцията на Джеки още веднъж минава груповата фаза, като взима реванш против " Скуадра адзура " - 1:0 в Ню Джърси над звездния отбор на Ариго Саки. На осминафиналите Ирландия отпада с 0:2 от Холандия. Чарлтън е почетен жител на Република Ирландия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР