Бившият анализатор от военното разузнаване на САЩ Челси (по-рано Брадли)

...
Бившият анализатор от военното разузнаване на САЩ Челси (по-рано Брадли)
Коментари Харесай

Вкараха в затвора Челси Манинг заради отказ да даде показания

Бившият анализатор от военното разузнаване на Съединени американски щати Челси (по-рано Брадли) Манинг бе изпратена назад в пандиза, откакто за следващ път отхвърли да свидетелства в дело, включващо "Уикилийкс ", оповестиха международните организации.

Американското държавно управление упреква създателя на "Уикилийкс " Джулиан Асандж в скрит план с Манинг, с цел да разгласява голям брой класифицирани материали през 2010 година.

Манинг през днешния ден бе наказана за засегнатост към съда поради втори отвод да сътрудничи и бе изпратена назад в център за задържане в щата Вирджиния.

Съдията разпореди и санкция от 500 $ на ден за интервал от 30 дни, в случай че тя продължава да отхвърля, като след 60 дни санкцията ще се усили на 1000 $ на ден, заяви американска медия.

Няколко дни по-рано Манинг бе освободена от същия затвор, където бе арестувана два месеца за отхвърли си да свидетелства.

"По-скоро ще недояждам до гибел, в сравнение с да трансформира позицията си по този въпрос " съобщи Манинг пред съда, преди да бъде отведена в пандиза за задържане, което може да продължи до 18 месеца, съгласно Ен Би Си.

Информацията за делото е засекретена, само че съгласно медии то е обвързвано с "Уикилийкс " и Асандж.

Манинг бе освободена през 2017 година след седем години в пандиза, откакто някогашният президент Барак Обама я помилва и размени 35-годишната й присъда за даване на документи на "Уикилийкс ". В пандиза Манинг смени пола и името си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР