Бившият анализатор на американското разузнаване Челси Манинг отново влиза в

...
Бившият анализатор на американското разузнаване Челси Манинг отново влиза в
Коментари Харесай

Основният информатор на Асандж остава в затвора заради неуважение към съда

Бившият анализатор на американското разузнаване Челси Манинг още веднъж влиза в пандиза. Тя беше наказана за пренебрежение към съда, съобщи БГНЕС по информация на BBC.
Манинг, която в действителност смени пола си - преди се споделяше Брадли, отхвърли да свидетелства пред огромно жури. Това е втори следващ отвод, като Манинг прекара 2 месеца зад решетките за първия и беше освободена предходната седмица.
Съдията разпореди Манинг да остане в пандиза и да заплаща по 500 $ дневно санкция. Ако след 2 месеца продължава да отхвърля да свидетелства, санкцията се усилва на 1000 $ дневно. Челси Манинг ще остане в ареста, до момента в който не се съгласи да свидетелства или до момента в който не изтече мандата на огромното жури, който е година и половина.
" Няма по-голямо непочтеност от отхвърли да изпълниш дъга си като жител на Съединените щати ", сподели арбитър Антъни Тренга на Манинг. Бившата анализаторка отговори, че " по-скоро ще почине от апетит в пандиза, в сравнение с да промени мнението си по въпроса ".
През 2013 година Челси Манинг беше наказана за шпионаж и разпространението на секретни документи, които тя изпрати на WikiLeaks.
През 2017 година тогавашният американски затвор Барак Обама опрости оставащите над 20 години затвор от присъдата на Манинг.
Американските управляващи проверяват WikiLeaks от години и сега се пробват да се доберат до снователя Джулиан Асандж, като подадоха искане за изгонването му от Англия. Едно от обвиняванията към Асандж е, че дружно с Манинг са пробвали нелегално навлизане в компютри на федералните управляващи в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР