Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отхвърли твърденията на експрезидента Доналд

...
Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отхвърли твърденията на експрезидента Доналд
Коментари Харесай

Майк Пенс отхвърли твърдения на Тръмп, че е можел да отмени победата на Байдън

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отхвърли изказванията на експрезидента Доналд Тръмп, че е можел да анулира успеха на Джо Байдън на изборите за държавен глава през 2020 година, съобщи Ройтерс. Пенс приказва пред консервативната организация „ Федералистко общество “ във Флорида.

„ Тръмп бърка! Нямах право да анулирам изборите “, сподели в речта си Пенс, откакто Тръмп по-рано още веднъж съобщи, че заместникът му е можел да анулира резултата от изборите.

На 6 януари м.г., до момента в който Конгресът под председателството на Пенс утвърждаваше успеха на Байдън, той бе щурмуван от последователи на Тръмп. Тогавашният вицепрезидент на Съединени американски щати избяга дружно с конгресмените от Капитолия след началото на безредиците, в които починаха петима души.

На протест в Тексас предходната събота, Тръмп даде обещание, че в случай че се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година и бъде определен, ще помилва участниците в щурма, на които са повдигнати наказателни обвинявания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР