Бившият американски президент Доналд Тръмп определи в събота обвинителния акт

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп определи в събота обвинителния акт
Коментари Харесай

Тръмп определи обвинителния акт срещу себе си като смешен и неоснователен

Бившият американски президент Доналд Тръмп дефинира в събота обвинителния акт против себе си като " комичен и безпочвен ".

Това стана по време на първата си обществена изява след. Обвинителният акт се състои от 37 точки, някои от които може да доведат и до отнемане от независимост. Според проверяващите някогашният президент е съхранявал непозволено поверителни документи в имението си във Флорида Мар-а-Лаго .

Според Тръмп обвиняванията са офанзива против поддръжниците му. Това е опит на някогашния президент да трансформира тежката правна заплаха в политическо преимущество и да сътвори чувство за нормалност, написа Асошиейтед прес.

В речта си на щатските конгреси на републиканците в Джорджия и Северна Каролина Тръмп дефинира обвиняването, повдигнато му от Министерството на правораздаването, като опит да се накърнят възможностите му да се завърне в Белия дом, до момента в който води акция за втори мандат.

" Те започнаха един лов на вещици след различен, с цел да се опитат да спрат нашето придвижване, да осуетят волята на американския народ ", твърди Тръмп в Джорджия, като по-късно споделя на тълпата, че " В последна сметка те не преследват мен. Те преследват вас ", сподели Тръмп.

Той към момента е водещата номинация на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година макар възходящите си правни проблеми, които включват и наказателни обвинявания, повдигнати против него през март в Ню Йорк. Тръмп не за пръв път пробва да делегитимира чиновниците на правоприлагащите органи и да показа себе си и своите поддръжници като жертви, даже когато е упрекнат в съществени закононарушения.

" Никога няма да напусна ", сподели той пред " Политико " в изявление на борда на самолета си след речта си в Джорджия. Той също по този начин предвижда, че няма да бъде наказан, и заобиколи въпросите дали ще се отдръпна, в случай че завоюва втори мандат. " Не мисля, че в миналото иска ми се наложи да го направя ", сподели Тръмп. " Не съм направил нищо неприятно. "

В обвинителния акт,, Тръмп е упрекнат, че съзнателно е пренебрегнал настояванията на Министерството на правораздаването да върне класифицирани документи, привлякъл е помощници в напъните си да скрие документите и даже е споделил на юристите си, че желае да се опълчи на призовка за материалите, съхранявани в резиденцията му.

Според прокурорите документите, които е съхранявал, отказвал да върне и в някои случаи е показвал на гости, са рискували да застрашат освен връзките с непознати страни, само че и сигурността на бойците и поверителните източници.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР