Бившият американски президент Джордж Буш призова македонците масово да участват

...
Бившият американски президент Джордж Буш призова македонците масово да участват
Коментари Харесай

Буш с послание към македонците: Гласувайте на референдума!

Бившият американски президент Джордж Буш прикани македонците всеобщо да вземат участие в идния референдум на 30-ти септември.

„От първия ден на вашата самостоятелност Съединени американски щати са ваш непрекъснат другар. Американският народ се възхищава за миролюбивия метод, по който се издигнахте от пепелта на някогашна Югославия. Уважаваме вашата смелост да спазвате демократичните правила и институции. Подкрепяме устрема Ви за постигането на прогрес и сигурност в Европа“, написа в посланието си Буш, заяви.

„Много бях горделив, че признах Република Македония под нейното конституционно име през 2004 година. Договорът от Преспа (с Гърция – бел. ред.), който през днешния ден е пред ратификацията му, е смел и честен компромис, който отваря пътя за Македония за участие в Европейски Съюз и НАТО и ще подсигурява ярко бъдеще, за което мечтаеше някогашният президент Борис Трайковски, с който имах достойнството да работя“, акцентира някогашният американски държавен глава /2001-2009 г./.

„Призовавам всички македонски жители да вземат участие във вземането на това историческо решение и да гласоподават в националния референдум в края на този месец. След десетилетие на спънки през днешния ден имате опция да изпишете една нова и по-надеждна приказка за вас, вашите деца, съседите и вашата страна. С неспокойствие чакам деня, в който Съединени американски щати ще ви пожелаят добре пристигнали като Република Северна Македония в НАТО като 30-ти член на пакта“, добавqя още той.

В посланието си Джордж Буш дефинира някогашния македонски президент Борис Трайковски като „решителен човек и на първо място човек с вяра“. Той вярваше в Бог, в родината си и нейните хора, както и в това нейните водачи да взимат мъдри решения, декларира в посланието си Джордж Буш, което бе публикувано от Атлантическия съвет във Вашингтон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР