Бившият американски президент Джими Картър е приет в болница, след

...
Бившият американски президент Джими Картър е приет в болница, след
Коментари Харесай

Джими Картър е приет в болница

Бившият американски президент Джими Картър е признат в болница, откакто паднал в дома си в Джорджия, оповестява Спутник. Според изказване на неговия пресцентър, 95-годишният политик е получил " лека фрактура на таза " в понеделник, само че сега е в устойчиво положение, в очакване да бъде изпратен вкъщи, с цел да се възвърне.
Според сведения, той е паднал в дома си по-рано през октомври, само че по-късно се е върнал към дейностите си, заминавайки за Тенеси, с цел да събере строители доброволци.
Картър, който е роден в Джорджия през 1924 година, е губернатор на щата през 1971-1975 година и печели изборите през 1976 година, като става 39-и президент на Съединените щати.
Мандатът му бе белязан от енергийна рецесия и утежняване на връзките със Съветския съюз, като политикът прикани съдружниците на Съединени американски щати да бойкотират Олимпийските игри през 1980 година, в символ на митинг против руската акция в Афганистан, напомня БГНЕС.
След като загуби борбата против претендента на републиканците Роналд Рейгън през 1980 година, Картър напусна политическата сцена и сътвори „ Център Картър “ - филантропична организация за подкрепяне на правата на индивида по целия свят, която му донесе Нобеловата премия за мир през 2002 година
В момента той е най-възрастният жив президент и най-дълго пенсионираният президент в историята на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР