Бившият американски президент Бил Клинтън призова света да не се

...
Бившият американски президент Бил Клинтън призова света да не се
Коментари Харесай

След 30 години изследвания вирусът на СПИН си остава без лечение и без ваксина

Бившият американски президент Бил Клинтън прикани света да не се отхвърля от битката с вируса на СПИН, който убива към момента близо един милион души всяка година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Умолявам ви, това е нещо, от което не можем да се откажем ", сподели Клинтън в тирада в последния ден на 22-ата интернационална конференция за СПИН, провеждаща се в Амстердам.

Във форума вземат участие към 15 000 откриватели, деятели и инфектирани с вируса на СПИН.

"Около 35 души ще умрат от СПИН, до момента в който аз приказвам в този момент тук ", подчертава в изявлението си Клинтън и напомни, че по света има над 15 милиона души, които живеят с вируса на СПИН, без да получават някакво лекуване. "Трябва да вършим повече проби, би трябвало да лекуваме повече, да прилагаме повече тактики за предварителна защита и да увеличим това, за което знаем, че дава резултати ", сподели Клинтън.

Бившият президент отдавна е деятел в битката против разпространяването на СПИН. Неговата фондация води акция за понижаване на цените за медикаментите, употребявани за терапия на заболели от СПИН. Речта на Клинтън бе прекратена за малко от стачкуващи, които приканиха за декриминализиране на секструженичките и на пристрастените към дрогата.След три десетилетия на проучвания вирусът на СПИН, който нападна имунната система, си остава без лекуване и без ваксина. Той болести към 80 млн. души от появяването на епидемията при започване на 80-те години на предишния век. През 2017 година инфекцията аргументи гибелта на 940 000 души. Според данните измежду 36,9-те милиона души, които живеят с вируса на СПИН, 15,2 милиона нямат достъп до съответно лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР