Бившият американски президент Барак Обама е разтревожен от политическата ситуация

...
Бившият американски президент Барак Обама е разтревожен от политическата ситуация
Коментари Харесай

Барак Обама разкритикува Facebook и Google

Бившият американски президент Барак Обама е угрижен от политическата обстановка в Съединени американски щати и по света и счита, че медиите и обществените мрежи способстват за утежняването ѝ. Това разкри самият той по време на конференция в MIT, съобщи Business Insider.

По думите на Обама отразяването на едни и същи вести новини се разграничава значително в другите медии и постоянно се стига до размиване сред обстоятелства и отзиви. По този метод се промотират обособени идеологии, а не се работи за публичното благоденствие.

А обществените мрежи утежняват казуса, съобщи Обама. И добави, че те най-накрая би трябвало да схванат, че оформят обществото по авторитетен метод.

" Социалните платформи са евентуална мощ за правене на положително, само че са и просто принадлежности. Всеки може да ги употребява. Например " Ислямска страна " или неонацистите ", сподели някогашният държавен глава.

Според него софтуерните колоси като Фейсбук и Гугъл би трябвало да преразгледат бизнес моделите си, с цел да отразяват ролята им на публични посланици, а освен комерсиалните им цели.

Фейсбук нееднократно е била подложена на критика за това, че не съумява да ограничи подправените вести и разпространяването на неуместно наличие. " Много е мъчно да си представим по какъв начин демокрацията ще продължи да съществува в дълготраен проект, в случай че това не се промени ", сподели още Обама.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР