Бившият американски посланик в Украйна Мари Йованович е била отстранена

...
Бившият американски посланик в Украйна Мари Йованович е била отстранена
Коментари Харесай

Посланичката на САЩ в Украйна била отстранена, след като не приела натиск от Джулиани

Бившият американски дипломат в Украйна Мари Йованович е била отстранена от поста си, откакто настояла настояванията на персоналния юрист на Доналд Тръмп - Руди Джулиани, към високопоставени украински публични лица за следствия да бъдат предадени по публични канали, твърди посланик, представен от Асошиейтед прес, който е разговарял с нея.

Йованович би трябвало да даде показания пред законодатели в Конгреса през днешния ден в границите на процедурата за импийчмънт против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, подхваната в Камарата на представителите. Демократите чакат тя да се отзове на призовката за показания при закрити врата макар позицията на Белия дом чиновници на президентската администрация да не сътрудничат на конгресното следствие.

Йованович бе отзована от Киев през май, откакто Джулиани - персоналният юрист на Тръмп, който няма публична роля в американското държавно управление, изиска от украински виновни чиновници да проверяват неоснователни обвинявания в корупция против Джо Байдън и неговия наследник Хънтър.

Според оповестен от Белия дом непълен запис от телефония диалог сред Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, състоял се на 25 юли, Тръмп споделил на украинския си сътрудник, че Йованович е " неприятна вест ".

Нито Тръмп, нито Джулиани са обяснили аргументите за техните възражения. Но някогашен посланик, припомняйки скорошен диалог с Йованович, сподели, че тя е била отстранена, откакто настояла настояването към украинските виновни лица да се включат в следствието да бъде предадено по публично открития протоколен ред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР