Бившият американски полицай, обвинен в убийството на чернокожия Джордж Флойд,

...
Бившият американски полицай, обвинен в убийството на чернокожия Джордж Флойд,
Коментари Харесай

Полицаите са игнорирали умишлено думите на Джордж Флойд, че не може да диша

Бившият американски служител на реда, упрекнат в убийството на чернокожия Джордж Флойд , му е споделил да спре да вика и да си пази въздуха, до момента в който е натискал врата му с коляно, излиза наяве от нов запис от полицейска камера, съобщи Ройтерс.

Смъртта на Флойд при задържането му от служители на реда на 25 май докара до митинги против расизма и полицейското принуждение в Съединени американски щати и на други места по света, като стачкуващите приканиха за расово тъждество и промени в полицията.

" Кажете на децата ми, че ги обичам. Умирам " , споделя Джордж Флойд.

Записът демонстрира деветте минути, през които служителят на реда го задушава с коляното си, до момента в който не предизвиква гибелта му.

" Не устоявам повече, не устоявам. Имам клаустрофобия. Стомахът ме боли. Вратът ме боли. Всичко ме боли. Имам потребност от вода, апелирам ви. Моля! Не мога да вдишвам, служител на реда. Ще ме убиеш, дребосъче " , споделя Флойд.

Дерек Човин, служителят на реда, притискал с коляно врата на Флойд, дава отговор: " Тогава стой да приказваш, стой да викаш, доста О2 ти лишава да приказваш. "

Човин бе задържан на 29 май - четири дни след гибелта на Флойд. Той съобщи, че е почтен по обвиняванията в ликвидиране.

На трима други някогашни служители на реда от Минеаполис, взели участие в задържането на Флойд и които са надлежно бял, негър и американец от азиатски генезис, бяха повдигнати обвинявания в съучастничество при осъществяването на закононарушението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР