Бившият алпиец Никола Чонгаров преследва олимпийска квота в дисциплина, в

...
Бившият алпиец Никола Чонгаров преследва олимпийска квота в дисциплина, в
Коментари Харесай

Ексцентричният Чонгаров продължава да преследва олимпийската си мечта

Бившият алпиец Никола Чонгаров преследва олимпийска квота в дисциплинираност, в която досега не сме имали представител. Чонги, както всички го знаят, имаше 23-то място на Игрите в Сочи през 2014 година, където носи българското знаме на церемонията по закриването на Игрите. След 2-годишна пауза пловдивчанинът реши да се завърне по снежните писти в друга дисциплинираност - ски крос.

От 2016-а насам Чонгаров преследва олимпийската си фантазия - да се класира и на Игрите в Пьончан. 28-годишният запалянко, въпреки да е без шансове за орден, непрекъснато показва какъв брой мощно желае да взе участие на Олимпиадата. 

Отдавна Чонги започва атрактивна акция с китарата си за набиране на средства за подготовка. И до момента в който преследва бленуваната олимпийска фантазия, свири с групата си " Чонги енд дъ Смоукърс " в пловдивските клубове.

Финансирането от федерацията за този нов спорт е незадоволително. За да пести пари, няма треньор и даже пропътува 2600 километра с колата си до Швеция, с цел да взе участие в следващите стартове от Световната купа. На квалификацията в Идре преди дни Чонги приключи на 55-то място. Бившият национал по ски алпийски дисциплини не съумя да откри място измежду първите 32, които се класираха за финалите. 

За Чонгаров това беше шести старт за Световната купа от началото на декември 2017 година. 

" Не съумях да се показва уместно в стартовете в Идре, Швеция. Трасето беше доста технично и характерно и не можах да генерирам задоволително скорост във значимите сектори. Останах 57-ми и 55-ти в квалификациите. Все отново натрупах опит и дори имах дейна родна агитка на финала! Oстана още един старт преди Олимпиадата - на 19 януари в Канада ", написа Чонгаров във " Facebook ".





 





Чонги към този момент е в Канада:



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР