Бившият алпиец Никола Чонгаров даде 46-о време в квалификацията от

...
Бившият алпиец Никола Чонгаров даде 46-о време в квалификацията от
Коментари Харесай


Бившият алпиец Никола Чонгаров даде 46-о време в квалификацията от Световната купа по ски крос в канадския зимен център Никаска и по този начин не съумя да се класира за същинската част на надпреварата, което ще се организира по-късно през днешния ден.

Това беше финален късмет за 28-годишния пловдивчанин да си обезпечи квота за олимпиадата в Пьонгчанг, която стартира на 9 февруари.

Чонгаров мина финалната линия за 1:15.15 минути, като изостана с 3.65 секунди от спечелилия в квалификацията Брейди Леман от Канада. За главната фаза на надпреварата се класираха 32-ма състезатели, а присъединяване в квалификацията взеха 55 скиори.

За да вземе квота, Чонгаров трябваше да се подреди в топ 30. Чонги, както го назовават приятелите му, завоюва благосклонностите на хората, откакто реши да финансира олимпийската си фантазия с дарения, като взе участие в ски кроса.

Той записа към този момент едно присъединяване на олимпиада в Сочи, като приключи 23-и в алпийската композиция и беше знаменосец на закриването.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР