Бившият албански президент и премиер Сали Бериша предупреди за драматични

...
Бившият албански президент и премиер Сали Бериша предупреди за драматични
Коментари Харесай

Бивш премиер предвиди нова война на Балканите

Бившият албански президент и министър председател Сали Бериша предизвести за трагични последствия за района, в случай че настоящия министър председател на страната Еди Рама подпише конвенция с Гърция за новите граници. В изявление пред тиранската телевизия „ Клан “ Бериша е декларирал, че в случай че наследникът му на поста подпише документа, това може да докара до Балканска война, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.

„ Това, което приготвя министър председателят Рама, е нова делба на албанските територии, което може да докара до спор “, съобщи Бериша и добави, че договорът е неблагоприятен за Албания и значи нова загуба на територии след 1913 година, съобщи „ Епицентър ".

„ Имаме информации, че спогодбата е пагубна за Албания. Текстът е квалифициран от страна на Гърция, която е била безапелационна, че няма да договаря повече “, изясни някогашният министър председател. Албанската съпротива се разгласи срещу граничната конвенция, тъй като, както обявиха от там, тя е неизгодна за страната.

Сали Бериша беше вторият албански президент след рухването на тоталитарните режими в Източна Европа - в интервала 1992-1997 година и министър-председател на страната през 2005-2013 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР