Бившият акционер в ЦСКА Емил Димитров винаги има обективно-критичен поглед

...
Бившият акционер в ЦСКА Емил Димитров винаги има обективно-критичен поглед
Коментари Харесай

Емил Димитров: ЦСКА разполага с футболисти, които трябва да побеждават с лекота

Бившият акционер в ЦСКА Емил Димитров постоянно има обективно-критичен взор към протичащото се в аления клуб, само че това го прави и извънредно забавен събеседник. Ето какво сподели Димитров за " Тема спорт ".

Г-н Димитров, в Борисовата градина още веднъж се заприказва за каузи, отговорности, забрани за прехвърляния... Кога ще излезе ЦСКА от този обаян кръг?

- За страдание продължаваме да плащаме дивотиите на тези, които в предходни години се подвизаваха на " Българска войска " и забъркаха тези каши. Вече не знам какво може да се чака. За страдание в този момент тези задължения ги заплащат хора, които в действителност милеят за тима и желаят да реализират нещо, само че такива воденични камъни не стопират да ги дърпат надолу и да пречат.

Как оценявате реакцията на почитателите, конто стартираха акция за да съберат част от сумите?

- Това е силата на великата алена общественост. Тези хора изнесоха следващия урок по обич и честност. Наистина ме трогнаха избрани моменти, като оня с детенцето или пенсионерите, които отделят от залъка си, с цел да оказват помощ на обичания клуб. Поклон пред тях. Поклон пред всички почитатели, които за следващ път потвърдиха, че са подготвени да бранят и да се борят за ЦСКА.
 700 000 лв. разделят ЦСКА от повдигане на възбраната за прехвърляния,
700 000 лв. разделят ЦСКА от повдигане на възбраната за прехвърляния, " армейците " висят с още 1 милион

В началото на месеца " армейците " към този момент заплатиха 1 милион лв. по делото за Юнес Бенжелюн

С оглед на този акт от страна на почитателите не смятате ли, че тимът е техен дебитор чисто в спортно-технически проект?

- Всички са им длъжници. И футболисти, и треньори. Недопустимо е такова игрово държание за ЦСКА. Не може да се нападна с 4 индивида. Гледам първите два мача от пролетта и тимът, разграничен на две. Едните стоят откъм гърба и не мърдат, а начело се мъчат трима-четирима. Това са мачове, които би трябвало да ги решаваме до 30-ата минута. Игровото държание на тима би трябвало да се промени радикално.

С оглед неверната стъпка против Локо София смятате ли, че ЦСКА загуби възможностите си за първото място?

- Не изцяло, само че ги понижи доста. За този мач говорех, че би трябвало да се реши още в първите минути, само че за жалост тимът не сподели нищо.

Адекватна ли беше трансферната политика през зимата и отговаряше ли на шампионските упоритости?

- Не мога да разясня новите играчи, тъй като не съм ги гледал. Но зимната селекция не може да бъде опрощение. ЦСКА разполага с футболисти, с които би трябвало с лекост да побеждава тимове като Локомотив София, които са доста надалеч от най-хубавите си години. Трябва да го прави даже с подобен като Вилдсхут в състава.

Оптимист ли сте за стадион " Българска войска " и вярвате ли, че скоро ще стартира реновирането му?

- Искам да бъда, само че имам дълбоки подозрения. Знаете, че когато става въпрос за ЦСКА, постоянно се случва нещо и клубът се върти в обаян кръг. Все излиза по нещо - тук автограф, там позволение, еди-къде си нещо друго. Въпреки това се надявам да сме живи и да забележим един съвременен и хубав " Българска войска ", почитателите и клубът го заслужават.
 ЦСКА с три обещания за
ЦСКА с три обещания за " Армията "

Вижте кои са те

Наскоро от Левски обявиха, че не дължат нищо на Христо Стоичков за Божидар Краев...

- Напротив. Дължат! Със Стоичков персонално селектирахме Божидар Краев и аз съм очевидец на двегодишния престой на момчето в Барселона. След това той игра година и половина в Етрополе. Това е ангажимент и обвързване на БФС. Във футболния съюз просто би трябвало да извадят картотеките и по съществуващата таблица да дефинират Левски каква такса взаимност дължи на тимовете и школите, които са основали този футболист.

Това надали ще стане. Все отново знаете, че управленията на Левски и БФС ги свързва " 40-годишно другарство "...

- Приятелството е за маса. Тук приказваме за правила и закони. И в случай че от БФС не го вършат, то забърканите страни би трябвало да потърсят дължимото им се.

Следите ли обстановката към БфС...

- Да, само че към този момент не съм оптимист. Силно се надявам да има някаква съществена смяна, само че от ден на ден изгубвам религия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР