Бившият агент на ЦРУ Кевин Малъри получи присъда от 20

...
Бившият агент на ЦРУ Кевин Малъри получи присъда от 20
Коментари Харесай

Бивш агент на ЦРУ получи 20 г. затвор за шпионаж в полза на Китай

Бившият сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Кевин Малъри получи присъда от 20 години затвор за шпионаж в интерес на Китай, заяви ББС. Според обвиняването някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ е продал секретната информация против 25 000 $.

От американското Министерство на правораздаването оповестиха, че наказаният Малъри е заемал доста постове в държавни организации и компании, изпълняващи държавни поръчки в региона на защитата. Работил е като сътрудник под прикритие на Централно разузнавателно управление на САЩ и чиновник на военното разузнаване. Кевин Малъри е имал позволение за достъп до свръхсекретна информация.

" Този случай е следващият, който демонстрира тревожна наклонност - някогашни чиновници на разузнаването на Съединени американски щати да бъдат вербувани от Китай и да предават своята татковина и сътрудниците си ", съобщи зам. основният прокурор на Съединени американски щати Джон Демърс, представен от ББС.

В началото на май някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джери Чун Шин Лий се призна за отговорен по обвинявания в предаване на информация на Китай. През юни м.г. някогашният чиновник на военното разузнаване на Съединени американски щати Рон Рокуел Хансън също беше упрекнат, че се е опитал да шпионира за Китай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР