Бившият агент на френския национал Набил Фекир – Жан-Пиер Берне

...
Бившият агент на френския национал Набил Фекир – Жан-Пиер Берне
Коментари Харесай

Бившият агент на Фекир: Заради него брах такъв срам пред Ливърпул

Бившият сътрудник на френския национал Набил Фекир – Жан-Пиер Берне се счете за задължен да хвърли повече светлина за какво предишното лято прехвърлянето на футболиста в Ливърпул пропадна в последния миг.

Не толкоз от дълго време 26-годишният Фекир за следващ път се върна към тематиката и съобщи, че няма истина във версията, че се е провалил на медицинските прегледи. За осуетяването на съвсем подписаната договорка настоящия футболист на Бетис упрекна само мърсисайдци.

В резултат на това плеймейкърът напусна родния Олимпик Лион не по този начин, както го бе очаквал – преминавайки в испанския средняк против 17 милиона паунда през юли. А единствено година по-рано Ливърпул се беше договорил да заплати близо 70 милиона паунда за услугите му.

Показателен е фактът, че през април тази година Берне и Фекир прекратиха своите взаимоотношения, а в този момент сътрудникът даде в действителност неизмеримо изявление пред Canal+. „ Набил беше приоритет за Ливърпул. Работих 4 месеца по тази договорка с представителите на Ливърпул, с Юрген Клоп, Жан-Мишел Олас (президентът на Лион – б.р.). Всичко бе готово”, разяснява Берне.

„ Набил към този момент беше изцяло осведомен с бъдещия му контракт, по силата на който щеше да получи 45 милиона евро за 5-годишен интервал. А в деня, когато трябваше да подпишем, в Рамбуйе, видяхме да идват един юрист и шуреят на Набил, който сподели: „ Спрете всичко, договарянията би трябвало да стартират изначало.”

„ Беше сюрреалистично. Помислихме, че сме в някакъв филм на Уолт Дисни.”

Миналия месец Фекир съобщи, че са се изговорили доста неистини по отношение на неговото семейство около тази история. Факт е обаче, че едно от изискванията на халфа да премине в Бетис бе да вземе със себе си и своя брат Ясин, който в този момент играе като преотстъпен в третодивизионния Гихуело. Берне обаче беше доста пряк в мнението си за какво прехвърлянето в Ливърпул е пропаднал. „ Шуреят на Набил Фекир внезапно стартира да работи като негов сътрудник. Той искаше комисионна, всички знаят, че това е съвременно в наши дни. Фекир пък като че ли се носеше върху облак, изглеждаше ми изцяло изменен. Дори не поздрави представителите на Ливърпул”, описа сътрудникът.

„ Той се появи след медицинските прегледи, всички се гледаха един различен. Хората от Ливърпул се чудеха къде се намират, а аз се усещах извънредно засрамен”, добави Берне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР