Бившият агент на ФБР Питър Строк съди Федералното бюро за

...
Бившият агент на ФБР Питър Строк съди Федералното бюро за
Коментари Харесай

Бивш агент на ФБР, замесен в скандала с руската намеса, тръгна на съд срещу Бюрото

Бившият сътрудник на ФБР Питър Строк съди Федералното бюро за следствие в Съединени американски щати (ФБР) за непозволено уволняване, написа БГНЕС, базирайки се на Euronews.
Строк беше уволнен, откакто се появиха негови имейли и SMS-и, в които се заканва през 2016 година, че Доналд Тръмп няма да стане президент, тъй като " ние ще го спрем ".
В заведената от Строк тъжба във федерален съд във Вашингтон се твърди, че уволнението е имало " характерностите на възмездие " и е направено след изявление на Строк, което е предпазено от Конституцията на Съединени американски щати, гарантираща независимост на словото.
Питър Строк беше коментирал тематиката с Тръмп с адвокатката Лиза Пейдж, до момента в който и двамата работеха за ФБР и по-специално за следствието, което определяше дали Русия се е месила в изборите в Съединени американски щати и дали Тръмп е бил в сговор с Кремъл. Строк и Пейдж били в интимни връзки, което беше употребявано от съперниците на следствието, с цел да се хвърли сянка на подозрение върху работата на ръководителя му Робърт Мълър.
Тръмп на няколко пъти писа в Twitter за Питър Строк, като го наричаше " цялостен несретник " и " изменник ".
През юни дирекцията за вътрешен надзор в Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласява отчет от 500 страници след свое следствие. В него има тежки рецензии против Питър Строк и Лиза Пейдж, като се акцентира, че имейлите им са сложили под подозрение работата на ФБР и са оставили усещане за пристрастност на следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР